Mora Bryggeri släpper en Sommarcider!

Nu är det bråda dagar i produktionen på Mora Bryggeri då allt ska förberedas inför högsäsongen. Sommaren är en viktig tid på året för oss. Nu gör vi den extra rolig med en nyhet!

Mora Bryggeri drivs av familjen Andersson. Familjen förvaltar och utvecklar det anrika varumärket som för med sig ett stort kulturarv i form av såväl recept som etiketter. Vi är väldigt ödmjuka inför traditionen men känner samtidigt att vi är långt ifrån klara med att ta varumärket vidare, säger Eva Andersson.

Cidern de släpper är en frisk, halvtorr äppelcider som är smaksatt med rosa grapefrukt. Den har den söta smaken från äpplet som sedan får en frisk och fräsch avrundning i form av citrusen, säger Ellinor

Eftersom den är hälften så söt som traditionell svensk cider så passar den även bra till sommarens lite lättare maträtter.

Cidern kommer att finnas på hyllan i Systembolagets butiker i Mora, Falun, Leksand, Rättvik, Älvdalen och Orsa. Vi skickar även på beställning till alla landets systembolag via deras beställningssortiment.

Den kommer att säljas så långt lagret räcker.

Etiketten är ännu ett resultat av bryggeriets samarbete med kurbitsmålerskan Mikaela Friström. Vi har fått många positiva kommentarer på etiketterna sedan vi bytte designen och knöt an till vår dalatradition. Vi hoppas att etiketten till våra nya cider ska tas emot med samma entusiasm säger Ellinor Andersson Stridh.

Lansering på Systembolaget 8 maj kl 10:00

Beställningsnummer 39237 Pris 23 kr

Hoppas att du ska tycka om den lika mycket som vi gör! Hälsningar familjen Andersson

cider, sommarcider, hard cider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.