22 mars, 2017

Öl på flaska och fatöl

Kännetecken för öl från Mora Bryggeri är att den är välbalanserad i både maltighet och beska och såklart signerad vår mästerbryggare Jörgen Andersson. Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Hoppas att ni ska tycka lika mycket om vår öl som vi gör! 

Alla våra öl finns även att köpa på 20 L engångsfat. Kontakta oss för mer information.

NYHET!! DALA IPL

SÄLJSTART 1/3 2021 kl 10.00

En ljus lager i modern stil. Kanske det modernaste vi någonsin gjort! Färgen är gyllene och de nutida humletonerna känns i doft och smak i form av aromatisk citrus och grundbeskan är ordentlig som i en klassisk lageröl. Nyanserad med inslag av apelsin, färska örter, ljust bröd och honung.

Du hittar den på 215 bolag över hela vårt avlånga land. Sök HÄR för att se om den finns på just ditt. (Sökbar från 1/3)

 

 

 

NYHET!! ZORN-ÖL

I många år har tanken funnits på en Zornöl här på bryggeriet. Därför blev vi extra glada och stolta när Zornmuseet kom till oss i samband med minnesåret 2020, 100 år efter Zorns död, och ville ta fram en speciell jubileumsöl till firandet. Sagt och gjort!  Eftersom Zorn var son till en tysk bryggmästare tyckte vi att en gyllene tyskinspirerad ale var ett passande alternativ. Smaken är välbalanserad och maltig med en markerad beska och smak av knäckebröd, örter, aprikos och apelsinskal. Smakrik men ändå lätt. Den kommer att finnas på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Älvdalen, Malung, Rättvik, Leksand, Djurås, Falun, Borlänge i Centrum och -Norra Backa. Du kan även beställa den till ditt lokala systembolag här

 

 

 

DALA-IPA

Fyra rejäla humlegivor och torrhumling ger en aromatisk och balanserad humleton. Tre sorters kornmalt ger denna ljusa ale en fyllig och brödig kropp. Den är opastöriserad och endast en lätt grovfiltrering är gjort vilket betyder att allt gott och nyttigt är kvar i ölen. Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av mango, ambrosiakaka, färska örter och grapefrukt.

Den är smakrik men ändå lätt, vissa skulle nog kalla den för en nybörjar IPA och det kan vi absolut hålla med om.

Du hittar den på Systembolaget hylla i Mora, Orsa, Älvdalen, Rättvik, Falun, Borlänge Centrum och Borlänge Norra Backa. Finns den inte på hyllan på ditt lokala bolag kan du beställ den här.

 

 

 

 

ALT-BIER 5,0%     

Denna bärnstensfärgade ale är inspirerad av den tyska öltypen alt-bier som bryggs i trakterna kring staden Düsseldorf. Den är opastöriserad och innehåller tre sorters kornmalt, en gnutta vetemalt och fyra variationer humle. Av tradition är den lagrad kallt innan den slutligen buteljeras. 

Smaken är mjuk och brödig med varma toner av sirapslimpa, torkade fikon, apelsinskal och knäck. 

Passar bra till rätter kryddade med tex citrus, ingefära och spiskummin. God till lamm.

Alt Bier finns på Systembolagshyllan i Mora, Orsa, Rättvik och Älvdalen. Finns den inte på hyllan på ditt lokala bolag, beställ den här. Beställningsnummer 33555

 

 

 

 

KÖLNER-BIER 5,0%

Kölner-Bier är vår hyllning till den tyska öltraditionen som finns kring staden Köln där denna ljusa alesort har sitt ursprung. Vår Kölner-Bier är opastöriserad och bryggd på fem olika sorters malt samt fyra sorters humle. Det ger ölen en behaglig maltighet och en tydlig men inte påträngande beska. 

Kölner-Bier är en fantastisk matöl och avnjuts speciellt till mat som du har rökt ex. rökt lax eller rökta charkuterier.

Låt dig väl smaka av denna ljusa ale. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör!

Kölner finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Rättvik, Leksand, Falun och Älvdalen. Finns den inte där du bor, beställ den här!

 

 

 

 

AMBER-ALE 5,0%

 
Amber-Ale är en utveckling på den allra första ölen som vi bryggde i vad som då hette Pehrsgårdens Bryggeri och som låg beläget i ett av uthusen på vår släktgård Pehrsgården i Mora. Den är inspirerad av engelsk Brown-Ale. 

Den har en god brödig smak med inslag av knäck och apelsin. Den är opastöriserad och bryggd på fem sorters malt och fyra sorters humle och är vackert röd i sin färg. 

Amber-Ale är en väldigt fin matöl och avnjuts gärna med mat där du har en viss ton av sötma ex. rostade morötter, sötpotatis och pumpa. En god chokladbit eller en brownie är inte heller fel till denna klassiker.

Låt dig väl smaka av denna bärnstensfärgade ale. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör!

Amber finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Rättvik, Leksand och Älvdalen. Finns den inte där du bor, beställ den här!

 

GULD-PILSNER 5,0%

 

Vår Guld-Pilsner är är baserad på ett gammalt pilsner-recept som tillverkades på Mora Bryggeri från tidigt 1900-tal och blev vida känd för sin goda smak och kallades i folkmun Guld-Pilsner för sin gyllene färg. Denna lättsamma ljusa lager är opastöriserad och i den hittar du tre maltsorter och fyra sorters humle.

Guld-Pilsner har en brödig ton av malt och knäckebröd med inslag av honug och aprikos. 

Låt dig väl smaka av denna klassiska pilsner. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör.

Guld-Pilsner finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Falun, Borlänge Centrum och Norra Backa, Rättvik och Älvdalen. Finns den inte där du bor, beställ den här!

 

 

GULD-PILSNER 3,5%

 

Mellanbarnet i syskonskaran i Guld-Pilsnerfamiljen är vår omtyckta folköl. Vår Guld-Pilsner är är baserad på ett gammalt pilsner-recept som tillverkades på Mora Bryggeri från tidigt 1900-tal och blev vida känd för sin goda smak och kallades i folkmun Guld-Pilsner för sin gyllene färg. Denna lättsamma ljusa lager är opastöriserad och i den hittar du tre maltsorter och fyra sorters humle.

Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Låt dig väl smaka av denna klassiska pilsner. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör.

Guld-Pilsner 3,5% finns på hyllan på de flesta Ica och Konsum-butiker i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland och Hemköp i Dalarna. Se våra försäljningsställen här.

 

 

GULD-PILSNER 2,25 %

 

Minstingen i Guld-Pilsnerfamiljen är vår lättöl. Lätt men med stor smak! Vår Guld-Pilsner är är baserad på ett gammalt pilsner-recept som tillverkades på Mora Bryggeri från tidigt 1900-tal och blev vida känd för sin goda smak och kallades i folkmun Guld-Pilsner för sin gyllene färg. Denna lättsamma ljusa lager är opastöriserad och i den hittar du tre maltsorter och fyra sorters humle.

Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Låt dig väl smaka av denna klassiska pilsner. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör.

Guld-Pilsner 2,25% finns främst på våra restauranger och caféer men även på hyllan på de flertalet Ica och Konsum-butiker i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland och Hemköp i Dalarna. Se våra försäljningsställen här.

 

 

WINTER-ALT 3,5% 

Finns numera i sortimentet hela året tack vara er efterfrågan <3

Typ: Tysk-inspirerad mörk alt-bier.

Doft: Bröd, karamell och citrus.

Smak: Torr, balanserad beska, ton av rågbröd och pomerans.

Winter-Alt 3,5% finns under vintern på hyllan på de flesta Ica och Konsum-butiker i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland och Hemköp i Dalarna. Se våra försäljningsställen här.

 

 

JUL-ÖL 5,0% & 3,5% 

Finns under säsong.

Vår Jul-Öl  är en öl som vi själva skulle vilja ha på julbordet. Brödig och varierad men samtidigt enkel och okomplicerad. Med toner av pomerans och knäck passar den julens alla måltider bra. Den vackra etiketten är original från 1905 och i bakgrunden kan man skymta Mora kyrka och Klockstapeln som är ett viktigt kännetecken för Mora. Finns att smaka i utvalda butiker och restauranger.

 

Alla våra öl finns att även att köpa på 20 L engångsfat. Kontakta oss för mer information.

 

 

 

Våra öl finns recenserade på Untappd

 

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.