22 mars, 2017

Öl på flaska och fatöl

Kännetecknen för öl från Mora Bryggeri är att den är välbalanserad i både maltighet och beska och såklart signerad vår mästerbryggare Jörgen Andersson. Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Hoppas att ni ska tycka om vår öl lika mycket som vi gör!

Har du café eller restaurang och vill sälja våra drycker? Kontakta oss på 0250-350 19 eller hör av dig till vår samarbetspartner Martin & Servera

Dala-Pils och Dala-IPA finns även att köpa på 20 L engångsfat. Kontakta oss för mer information.

Just nu:

Vår ljusa lager Wår-Ele, en lättsam pilsner finns just nu på hyllan på 276 Systembolag över hela Sverige! Det kallar vi för ett härligt vårtecken.

Här hittar du var den finns via på Systembolagets hemsida:

https://www.systembolaget.se/produkt/ol/war-ele-1312303/

Våröl på dalmål, Wår-ELE, Ljus Lager, Pilsner, öl från Mora, Mora Bryggeri

Vad är vårele? Vad betyder wårele? Vilka är mora Bryggeri?

DALA-PILS 5,0% 50 cl

Vår storsäljare!

När vi i familjen Andersson gav oss in i bryggeribranschen på -90talet var en stor stark något man ville jobba bort. Nu är den borta och vi känner oss lite nostalgiska. Var så goda! En stor stark kommer lastad!

Vår Dala-Pils är den ljusaste lager vi någonsin gjort och en ”single malt” alltså brygd på endast en sorts malt. I all sin enkelhet en fin hantverksöl. Den har en lätt maltig smak med inslag av honung, ljust bröd, apelsin och örter. Passar till sommarens alla festliga tillställningar, grillstunder och efter gräsklippningen. När hösten kommer tar man den med fördel med sig in i bastun. Den passar med andra ord året runt.

Finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Älvdalen, Rättvik, Leksand, Djurås, Vansbro, Malung, Falun och i Sälen. Den går att beställa till ditt lokala Systembolag med beställningsnummer 52656. Kom ihåg att det är era beställningar och er efterfrågan som gör så att produkter hamnar på Systembolagets hylla

ZORN-ÖL 5,0%

I många år har tanken funnits på en Zornöl här på bryggeriet. Därför blev vi extra glada och stolta när Zornmuseet kom till oss i samband med minnesåret 2020, 100 år efter Zorns död, och ville ta fram en speciell jubileumsöl till firandet. Sagt och gjort!  Eftersom Zorn var son till en tysk bryggmästare tyckte vi att en kopparfärgad tyskinspirerad ale var ett passande alternativ. Smaken är välbalanserad och maltig med en markerad beska och smak av knäckebröd, örter, aprikos och apelsinskal. Smakrik men ändå lätt. Den kommer att finnas på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Älvdalen, Malung, Rättvik, Leksand, Djurås, Falun, Borlänge i Centrum och -Norra Backa . Du kan även beställa den till ditt lokala systembolag här! Beställningsnummer 31683.

Passande musik till ölen görs av Jeanette & Peter, även det i samarbete med Zornmuseet.

DALA-IPA 6,0%

Fyra rejäla humlegivor och torrhumling ger en aromatisk och balanserad humleton. Tre sorters kornmalt ger denna ljusa ale en fyllig och brödig kropp. Den är opastöriserad och endast en lätt grovfiltrering är gjort vilket betyder att allt gott och nyttigt är kvar i ölen. Humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av mango, ambrosiakaka, färska örter och grapefrukt.

Den är smakrik men ändå lätt, vissa skulle nog kalla den för en nybörjar IPA och det kan vi absolut hålla med om.

Du hittar den på Systembolaget hylla i Mora, Orsa, Älvdalen, Rättvik, Falun, Borlänge Centrum och Borlänge Norra Backa. Finns den inte på hyllan på ditt lokala bolag kan du beställ den här.

GULD-PILSNER 5,0%, 3,5% & 2,25%

Vår Guld-Pilsner är är baserad på ett gammalt pilsner-recept som tillverkades på Mora Bryggeri från tidigt 1900-tal och blev vida känd för sin goda smak och kallades i folkmun Guld-Pilsner för sin gyllene färg. Denna lättsamma ljusa lager är opastöriserad och i den hittar du tre maltsorter och fyra sorters humle.

Guld-Pilsner har en brödig ton av malt och knäckebröd med inslag av honung och aprikos.

Låt dig väl smaka av denna klassiska pilsner. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör.

Guld-Pilsner 5,0% finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Falun, Borlänge Centrum och Norra Backa, Rättvik, Älvdalen, Djurås och Malung. Finns den inte där du bor, beställ den här! Beställningsnummer 31374.

ALT-BIER 5%

Denna bärnstensfärgade ale är inspirerad av den tyska öltypen alt-bier som bryggs i trakterna kring staden Düsseldorf. Den är opastöriserad och innehåller tre sorters kornmalt, en gnutta vetemalt och fyra variationer humle. Av tradition är den lagrad kallt innan den slutligen buteljeras.

Smaken är mjuk och brödig med varma toner av sirapslimpa, torkade fikon, apelsinskal och knäck.

Passar bra till rätter kryddade med tex citrus, ingefära och spiskummin. God till lamm.

Alt Bier finns på Systembolagshyllan i Mora, Orsa, Rättvik och Älvdalen. Finns den inte på hyllan på ditt lokala bolag, beställ den här. Beställningsnummer 33555

AMBER-ALE 5,0%

Amber-Ale är en utveckling på den allra första ölen som vi bryggde i vad som då hette Pehrsgårdens Bryggeri och som låg beläget i ett av uthusen på vår släktgård Pehrsgården i Mora. Den är inspirerad av engelsk Brown-Ale.

Den har en god brödig smak med inslag av knäck och apelsin. Den är opastöriserad och bryggd på fem sorters malt och fyra sorters humle och är vackert röd i sin färg.

Amber-Ale är en väldigt fin matöl och avnjuts gärna med mat där du har en viss ton av sötma ex. rostade morötter, sötpotatis och pumpa. En god chokladbit eller en brownie är inte heller fel till denna klassiker.

Låt dig väl smaka av denna bärnstensfärgade ale. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör!

Amber finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Rättvik, Leksand, Älvdalen, Falun, Djurås och Malung. Finns den inte där du bor, beställ den här! Beställningsnummer 84007.

Larz Kristerz Stuff Öl 5,0% 33cl

Får det lov att vara en pilsner i jul(i)? Smaken är ljust brödig med en trevlig beska, som i en klassisk stor stark. En öl som får det att rycka lite extra i dansfoten. Signerad Larz Kristerz i samarbete med Mora Bryggeri sedan 2013.

Beställningsnummer Systembolaget 89137.

Kanske gick det till precis så här när ölen blev till…

Våra öl finns recenserade på Untappd

FOLKÖL:

Dala IPL 3,5%

IPL står för India Pale lager och är en ljus lager i modern stil. Kanske det modernaste vi någonsin gjort! Färgen är gyllene och de nutida humletonerna känns i doft och smak i form av aromatisk citrus och grundbeskan är ordentlig som i en klassisk lageröl. Nyanserad med inslag av apelsin, färska örter, ljust bröd och honung.


SOMMARSÄSONG:

Summårn, sommaröl på Dalmål 5,0% 33 cl

Säljstart 6/5 2024 kl 10.

Den är ljust kopparfärgad, smakrik men ändå lätt och är en riktigt god matöl som passar bra till sommarens alla maträtter.

När den släpps hittar du på vilka bolag den finns här: https://www.systembolaget.se/produkt/ol/summarn-1230603/

Se här när Ellinor och Gustav provar den på Dalmål!

VINTERSÄSONG

Mora Jul-öl 5,0 & 3,5%

En julöl som vi i familjen Andersson själva vill ha den. God till julens alla maträtter och har en maltig smak med inslag av mörk sirap, pomerans, torkade dadlar och kavring.

Folkölen finns i de flesta butiker på den här listan: https://www.morabryggeri.se/har-hittar-du-vara-drycker/

Starkölen finns på systembolagets hylla i Mora, Orsa, Falun, Älvdalen, Malung, Sälen, Vansbro, Rättvik, Leksand och Djurås. Finns det inte där du bor kan du beställa den till ditt lokala bolag flaskvis, se var det finns lagerförd och beställ här: https://www.systembolaget.se/produkt/ol/mora-julol-3524103/

Öl som just nu är på paus:

KÖLNER-BIER 5,0%

Kölner-Bier är vår hyllning till den tyska öltraditionen som finns kring staden Köln där denna ljusa alesort har sitt ursprung. Vår Kölner-Bier är opastöriserad och bryggd på fem olika sorters malt samt fyra sorters humle. Det ger ölen en behaglig maltighet och en tydlig men inte påträngande beska.

Kölner-Bier är en fantastisk matöl och avnjuts speciellt till mat som du har rökt ex. rökt lax eller rökta charkuterier.

Låt dig väl smaka av denna ljusa ale. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör!

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.