5 april, 2017

Personerna bakom

Vi som jobbar på Mora Bryggeri

Från vänster:  Eva, Jörgen, Markus och Ellinor Andersson, Jonas Bälter.

Jörgen Andersson: Far till bryggeriet och roten till att det överhuvudtaget finns. Han gör alla våra ölrecept och har bl.a. ritat och tillsammans med oss andra byggt vår nya byggnad. Jörgen beskrivs bäst som en envis blandning mellan en skrotnisse och dryckesentusiast. Favoritdryckerna är Guld-Pilsner och Kölner-Bier.

Eva Andersson: Mor till bryggeriet och den som bestämmer här. Har du provat våra goda läskedrycker så är det Eva kan ta åt sig äran för dem. Som den mor hon är ser hon till att planera och hålla ihop flocken så att vi alla jobbar åt samma håll och att det finns råvaror hemma till produktionen. Hennes personliga dryckesfavoriter är Spanja Apelsin, Enbärsdricka och Amber-Ale.

Markus Andersson: Son i bryggarfamiljen anställd sedan 2006 (+ såklart barnarbete som liten) Bryggeriets bryggare, etikettdesignare och uppfinnar-Jocke. Markus brygger tillsammans med Jörgen all öl och svagdricka och vore det inte för honom skulle vi nog fortfarande stå och plocka i flaskorna i backar för hand. Favoritdryckerna är Guld-Pilsner, Amber-Ale och Fruktshampanje.

Ellinor Andersson Stridh: Dotter i bryggarfamiljen som kom tillbaka 2015 till bryggeribranschen trots sitt löfte om att ”aldrig någonsin komma tillbaka”. Ellinor har hand om bryggerivisningar , ölprovningar, sociala medier och försäljning. Favorit dryckerna är Päron, Mora Must och Alt-Bier.

Jonas Bälter: Kämparnas konung! Jonas är bryggeriets arbetsmyra sedan 2013, han ser till att alla order blir packade och skickade och att dryckerna blir ordentligt buteljerade och etiketterade. Han åker även ut och bjuder på dricka ibland, håll utkik under nyheter och på facebook vart någonstans vi kommer att dyka upp. Jonas favoritdrycker är Äppelgulden och Guld-Pilsner.

 

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.