5 april, 2017

Cider


Vi har tidigare ansett att traditionell svensk cider varit för söt och blaskig för vår smak och inte känt att vi i familjen Andersson är cidermänniskor. Men så tänkte vi, varför inte göra en egen då? En som vi gillar. 2017 slog vi slag i saken. Valet föll på halvtorra cider baserade på äpplen. En med blåbärssmak som verkligen smakar blåbär och andas Dalarna. En med Grapefrukt & Lavendel vilken får en lite vuxnare smak. (Grapefrukt/lavendel har utgått ur sortimentet)

2021 utökades ciderfamiljen med två säsongscider kring höst/jul. En med Pumpa och kryddor och en med Blåbär och kanel. (pumpacidern har utgått ur sortimentet)

Sommaren 2022 har vi valt att addera den mest klassiska av svenska cider, päron!

2023 lanserades vår Sommarcider.

Hoppas att du ska tycka om vår cider lika mycket som vi gör!

Har du café eller restaurang och vill sälja våra drycker? Kontakta oss på 0250-350 19 eller hör av dig till vår samarbetspartner Martin & Servera

Våra cider:

Mora Päroncider 4,5% NYHET!

Päron är en av våra personliga favoritsmaker så egentligen är det konstigt att det tog sådan tid att göra en päroncider, men nu är den här! Den är halvtorr, finstämd och för tankarna till Dalaträdgårdarnas solmogna frukter. Uppfriskande tycker vi!

Du hittar den på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Rättvik, Älvdalen, Sälen, Leksand, Falun, Djurås, Vansbro och Malung eller beställer den här: https://www.systembolaget.se/produkt/cider-blanddrycker/mora-3763403/

 

Cider Blåbär – Äppelcider smaksatt med blåbär 4,5%

Vår guldklimp blåbärscider är baserad på äppelcider och sedan smaksatt. Den är vackert blålila i sin färg och en klunk av denna får tankarna att gå till de djupa Dalaskogarna. Eftersom den är hälften så söt som en traditionell svensk cider så passar den även till mat eller när du bara vill ha något gott att dricka.

Du hittar den på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Älvdalen, Rättvik, Leksand, Borlänge Centrum & – Norra Backa, Falun, Malung & Bollnäs.

Köp hem den till ditt lokala Systembolag i hela Sverige: https://www.systembolaget.se/dryck/cider-och-blanddrycker/cider-blabar-3177303

SÄSONGSCIDER HÖST/VINTER

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Julcider-med-glas-och-kurbits.png

Julcider med äpple, blåbär och kanel 4,5%

Vår prisbelönta blåbärscider har till vinterns högtider fått sig en julig touch av kanel. Festligt tycker vi!

Du hittar den på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Älvdalen, Rättvik, Leksand, Djurås, Malung, Vansbro, Sälen och Falun. Finns det inte på hyllan på ditt lokala bolag går den att beställa flaskvis till vilken Systembolag som helst i hela Sverige. Du hittar den här: https://www.systembolaget.se/produkt/cider-blanddrycker/mora-3248203/

 

Säsong, SOMMARCIDER!

Äppelcider smaksatt med rosa grapefrukt 4,5%

cider, sommarcider, hard ciderFrisk och somrigt fräsch smaka av sött äpple och frisk rosa grapefrukt.

Den är vackert ljusrosa i sin färg och eftersom den är hälften så söt som traditionell svensk cider så passar den även till mat. Den är snygg som fördrink serverad i champagneglas. Vill du imponera på vännerna lägger du en kula sorbé i glaset och toppar med Sommarcider och mynta, succé utlovas!

Finns tillgänglig maj-så långt lagret räcker.

 

 

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.