Sommarölen Summårn släpps på 232 Systembolag!

PRESSMEDDELANDE

Mora Bryggeri släpper en sommaröl på dalmål på över 200 Systembolag.

Av flertalet provade sommaröl blev Moras ljust bärnstensfärgade ale Summårn utvald att säljas över hela landet på 232 Systembolag. ”Vi nyper oss i armen över senaste årets framgång.”

Mora Bryggeri drivs av familjen Andersson som består av pappa Jörgen, mamma Eva och de två nu vuxna barnen Ellinor och Markus. Familjen förvaltar och utvecklar det anrika varumärket som för med sig ett stort kulturarv i form av såväl recept som etiketter. Vi är väldigt ödmjuka inför traditionen men känner samtidigt att vi är långt ifrån klara med att ta varumärket vidare, säger Eva Andersson.

Att fira sommar i Dalarna kanske finns på mångas bucket-list och nu kommer Dalasommaren lite närmare hemmet i form av en öl på Systembolagets hylla. Ölen börjar säljas 27/5 och kommer att vara tillgänglig hela sommaren som en tillfällig sommarnyhet.

Varför en öl på dalmåI kan man undra? I början på 2000-talet hade vi smakbeskrivningar på våra ölflaskor på Dalmål. Då var inte publiken riktigt mogen för det men den där idén har legat och grott i bakhuvudet och nu kände vi att det var dags att prova igen. säger Ellinor. Summårn är ett eget ihopkok av flera dalaord för Sommar. Familjen tycker att det ska bli kul att se om det blir reaktioner på att ordet skiljer sig från den egna hemdialekten hos öldrickarna i Dalarna eller inte. Kanske finns det åsikter om vilken by som har det mest äkta dalmålet.

Ölen är ljust bärnstensfärgad och smaken är brödig med en torr behaglig beska och mild ton av pomerans som känns lätt på somriga dagar. ”Eller smäker so vir sejum i Mora, gorgott!” Ni som är bekanta med våra öl sedan tidigare kommer känna igen er, säger bryggare Jörgen.

Etiketten kännetecknar verkligen Dalarna med sin röda färg och kurbitsen är ännu ett resultat av bryggeriets samarbete med konstnärinnan och entreprenören Mikaela Friström. Vi har fått många positiva kommentarer på den nya designen vi har på etiketterna, så vi hoppas verkligen att Summårns lite mer somrigt blommiga kurbits ska tas emot med samma entusiasm säger Ellinor.

Lansering på Systembolaget 27/5 2022 kl 10:00

Beställningsnummer 1230603. Pris 22 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.