Mora Bryggeri släpper en Päroncider.

Päron är en av våra personliga favoritsmaker så egentligen är det konstigt att det tog sådan tid att göra en päroncider, men nu är den här! Den är halvtorr, finstämd och för tankarna till Dalaträdgårdarnas solmogna frukter. Uppfriskande tycker vi!

Mora Bryggeri drivs av familjen Andersson som består av pappa Jörgen, mamma Eva och de två nu vuxna barnen Ellinor och Markus. Familjen förvaltar och utvecklar det anrika varumärket som för med sig ett stort kulturarv i form av såväl recept som etiketter. Vi är väldigt ödmjuka inför traditionen men känner samtidigt att vi är långt ifrån klara med att ta varumärket vidare, säger Eva.

Päron är alltid päron. En av de godaste smakerna på dryck om ni frågar mig, säger Ellinor. Dessutom är det en cidersmak som likt vår blåbärscider har mer lokal anknytning, med smak av Dalarna helt enkelt. Den är halvtorr och uppfriskande, eftersom den är hälften så söt som traditionell svensk cider passar den också till mat.

Etikettens kurbits är ännu ett resultat av bryggeriets samarbete med konstnärinnan och entreprenören Mikaela Friström. Vi har fått många positiva kommentarer på den nya designen vi har på etiketterna, så vi hoppas verkligen att Päroncidern ska tas emot med samma entusiasm, säger Ellinor.

Lansering på Systembolaget 2/5 2022 kl 10:00

Beställningsnummer 3763403. Pris 21,80 kr

Päroncider , morabryggeri, cider, hardcider, craft cider, hantverkscider
Päroncider

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.