Mora Bryggeris Dala IPL, snart på över 200 systembolag

Lansering på Systembolaget 1 mars kl 10:00 . 

Av 45 provade India Pale Lager fick Moras Dala IPL högsta provpoäng och blev utvald att säljas över hela landet på 215 Systembolag.  Det kan vara det största vi har varit med om hittills, säger familjen.

Mora Bryggeri drivs av familjen Andersson. Familjen förvaltar och utvecklar det anrika varumärket som för med sig ett stort kulturarv i form av såväl recept som etiketter. Vi är väldigt ödmjuka inför traditionen men känner samtidigt att vi är långt ifrån klara med att ta varumärket vidare, säger Eva Andersson.

 Att mästarbryggare Jörgen Andersson är barnsligt förtjust i tysk ölkultur är ingen hemlighet. Jag tycker om de rena välbalanserade smakerna i tysk öl. Vår India Pale Lager är inget undantag. Ni som redan är bekanta med våra drycker kommer att känna igen er. Men den kan vara det modernaste vi gjort, säger Jörgen.

De nutida humletonerna känns i doft och smak i form av aromatisk citrus och grundbeskan är ordentlig som i en klassisk lageröl. Färgen är ljusgul och lite lätt disig.

Etiketten är ännu ett resultat av bryggeriets samarbete med kurbitsmålerskan Mikaela Friström. Vi har fått många positiva kommentarer på etiketten till vår Dala-IPA så vi hoppas verkligen att designen på Dala-IPL ska tas emot med samma entusiasm säger Ellinor Andersson Stridh.

Du hittar den här!

Hoppas att ni ska tycka om den lika mycket som vi gör! Hälsningar familjen Andersson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.