NYHET!! Dala-IPA

Plötsligt händer det – Mora Bryggeri brygger sin första IPA.

Det gick fort när vi väl bestämde oss. Det kom en epidemi i vägen men vi känner att folk behöver lite positiva händelser mitt i allt elände, säger bryggare Jörgen Andersson. Det var dessutom på tiden. Jag har knappt vågar mig ut på gatorna eftersom folk har varit på mig om att jag borde brygga en IPA. Nu är det gjort och den är god! Dala-IPA släpps på Systembolaget 1 juni 2020.

Mora Bryggeri drivs sedan 2003 av familjen Andersson. Familjens bryggarbana började redan 1996 med gårdsbryggeriet Pehrsgårdens Bryggeri. När vi fick chansen att förvärva varumärket Mora Bryggeri fick vi med ett fantastiskt kulturarv i form av recept och vackra etiketter som vi valt att förvalta och utveckla in i framtiden och vi är långt ifrån klara. 

Varför ska kunderna välja just DALA-IPA?

Att bryggare Jörgen är barnsligt förtjust i tysk ölkultur är ingen hemlighet. Jag tycker om de rena välbalanserade smakerna som de har. Vår IPA är inget undantag utan ni som känner igen vår öl kommer även att känna igen er i vår tolkning av den klassiska IPAn, säger Jörgen.

Fyra rejäla humlegivor och torrhumling ger en aromatisk och balanserad humleton. Tre sorters kornmalt ger denna ljusa ale en fyllig och brödig kropp. Den är opastöriserad och endast en lätt grovfiltrering är gjort vilket betyder att allt gott och nyttigt är kvar i ölen. Den är smakrik men ändå lätt, vissa skulle nog kalla den för en nybörjar IPA och det kan vi absolut hålla med om.

Dalainspirerad etikett.

Etiketten är ett samarbete med kurbitsmålerskan Mikaela Friström. Vi har skissat på en kurbitsetikett i flera år och nu föll det på plats att släppa en nyhet med det passande namnet Dala-IPA. Klart etiketten ska ha en kurbits då! Lite kuriosa är att Mikaela redan för 5 år sedan berättade för mig att hon en natt drömde att hon gjorde en kurbits till vår dalaöl. Under åren har det som sagt varit på väg några gånger men nu äntligen är det verklighet och vi är mer än nöjda, säger Ellinor, dotter i bryggarfamiljen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.