22 mars, 2017

Öl

ALT-BIER 5,0%     NYHET!!

Denna bärnstensfärgade ale är inspirerad av den tyska öltypen alt-bier som bryggs i trakterna kring staden Düsseldorf. Den är opastöriserad och innehåller tre sorters kornmalt, en gnutta vetemalt och fyra variationer humle. Av traditon är den lagrad kallt innan den slutligen buteljeras. 

Smaken är mjuk och brödig med varma toner av sirapslimpa, torkade fikon, apelsinskal och knäck. 

Passar bra till rätter kryddade med tex citrus, ingefära och spiskummin. God till lamm.

Släpps på systembolaget 1 april! Beställningsnummer 33555

 

 

 

 

KÖLNER-BIER 5,0%

Kölner-Bier är vår hyllning till den tyska öltraditionen som finns kring staden Köln där denna ljusa alesort har sitt ursprung. Vår Kölner-Bier är opastöriserad och bryggd på fem olika sorters malt samt fyra sorters humle. Det ger ölen en behaglig maltighet och en tydlig men inte påträngande beska. Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Låt dig väl smaka av denna ljusa ale. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör!

Kölner finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Rättvik, Leksand och Älvdalen. Finns den inte där du bor, beställ den här!

 

 

 

 

AMBER-ALE 5,0%

 
Amber-Ale är en utveckling på den allra första ölen som vi bryggde i vad som då hette Pehrsgårdens Bryggeri och som låg beläget i ett av uthusen på vår släktgård Pehrsgården i Mora. Den är inspirerad av engelsk Brown-Ale. 

Den har en god brödig smak med inslag av knäck och apelsin. Den är opastöriserad och bryggd på fem sorters malt och fyra sorters humle och är vackert röd i sin färg. Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Låt dig väl smaka av denna bärnstensfärgade ale. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör!

Amber finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Rättvik, Leksand och Älvdalen. Finns den inte där du bor, beställ den här!

 

GULD-PILSNER 5,0%

 

Vår Guld-Pilsner är är baserad på ett gammalt pilsner-recept som tillverkades på Mora Bryggeri från tidigt 1900-tal och blev vida känd för sin goda smak och kallades i folkmun Guld-Pilsner för sin gyllene färg. Denna lättsamma ljusa lager är opastöriserad och i den hittar du tre maltsorter och fyra sorters humle.

Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Låt dig väl smaka av denna klassiska pilsner. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör.

Guld-Pilsner finns på Systembolagets hylla i Mora, Orsa, Rättvik och Älvdalen. Finns den inte där du bor, beställ den här!

 

 

GULD-PILSNER 3,5%

 

Mellanbarnet i syskonskaran i Guld-Pilsnerfamiljen är vår omtyckta folköl. Vår Guld-Pilsner är är baserad på ett gammalt pilsner-recept som tillverkades på Mora Bryggeri från tidigt 1900-tal och blev vida känd för sin goda smak och kallades i folkmun Guld-Pilsner för sin gyllene färg. Denna lättsamma ljusa lager är opastöriserad och i den hittar du tre maltsorter och fyra sorters humle.

Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Låt dig väl smaka av denna klassiska pilsner. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör.

Guld-Pilsner 3,5% finns på hyllan på de flesta Ica och Konsum-butiker i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland och Hemköp i Dalarna. Se våra försäljningsställen här.

 

 

GULD-PILSNER 2,25 %

 

Minstingen i Guld-Pilsnerfamiljen är vår lättöl. Lätt men med stor smak! Vår Guld-Pilsner är är baserad på ett gammalt pilsner-recept som tillverkades på Mora Bryggeri från tidigt 1900-tal och blev vida känd för sin goda smak och kallades i folkmun Guld-Pilsner för sin gyllene färg. Denna lättsamma ljusa lager är opastöriserad och i den hittar du tre maltsorter och fyra sorters humle.

Vi brygger all vår öl hantverksmässigt i Mora och är stolta över att föra bygdens bryggartradition vidare i fäders spår.

Låt dig väl smaka av denna klassiska pilsner. Hoppas att du ska tycka lika mycket om den som vi gör.

Guld-Pilsner 2,25% finns främst på våra restauranger och caféer men även på hyllan på de flertalet Ica och Konsum-butiker i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland och Hemköp i Dalarna. Se våra försäljningsställen här.

 

 

WINTER-ALT 3,5% 

Finns numera i sortimentet hela året tack vara er efterfrågan <3

Typ: Tysk-inspirerad mörk alt-bier.

Doft: Bröd, karamell och citrus.

Smak: Torr, balanserad beska, ton av rågbröd och pomerans.

Winter-Alt 3,5% finns under vintern på hyllan på de flesta Ica och Konsum-butiker i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland och Hemköp i Dalarna. Se våra försäljningsställen här.

 

 

Våra öl finns recenserade på Untappd

 

Denna sida innehåller alkoholhaltiga drycker.

Du måste vara 20 år för att se innehållet.